Puisi Bahasa Sunda Keindahan Alam

Kalau mengenai puisi sebelumnya suda share Sajak Bahasa Sunda Indonesia dan semoga berman faat tentang puisinya, kalau yang bahasa sunda sebaiknya Puisi bahasa Indonesia di Sundain Sendiri

Puisi Wasiat Cikapundung
Hayu babarengan ngawujudkeun:
Walungan herang caina
Leuweung hejo tangkalna
Seuweu siwi ulun kumaula geusan
miarana.

Air sungai yg. jernih,
Hutan yang hijau,
keindahannya harus kita pelihara bersama


PUISI CINTA BAHASA SUNDA

Geter geter rasa katreusna..
Nganjung kana pusema kalbu..
Netep nanceub nurih kana sajeuroning rasa..
Amparan kahayang ngolebat ..
Nyipta rasa samanisna kadeudeuh…
Sakapeung jadi cimata ngumbara…

PUISI BAHASA SUNDA TENTANG PERSAHABATAN

Kawan ku,
Lamun aya baraya kuring anu séjén diantara lanceuk sarta adi kuring éta pastilah kau
Baraya ku
Urang sarua menyusuri ombak leutik jikala pasang
Berpanas marahmay dibasa terik
Sahabat ku
Urang meureun waé kungsi menghempas ceurik duaan
Bertindih hésé babarengan
Bermandi késang tanpa jeda
Tapi kuring teu pan bisa atoh tampamu di taneuh anyar engké
Sahabat ku
Baris euweuh deui urang berdebat soal bulan
Moal kungsi deui berlomba memacu parahu
di taneuh anyar meureun baris gersang tampamu
Sahabat ku
Sing percaya perpisahan ieu henteu mawa gumbira dina kuring
Tapi ieu kudu kujalani
Tapi jaga urang pan bersua deui, kalayan mengulang carita-carita urang kiwari.

PUISI SUNDA TENTANG IBU

Di peuting anu tiis
Kalayan berselimut kasorangan
Kuterbangun melong wiati wiati kamar kuring
Terlintas di benak sosok engkau
Anu sok marengan kuring mapag isuk-isuk
Anu sok marengan kuring ngarasakeun panasnya sinar panonpoé
Anu sok marengan kuring nyaksian bulan sarta béntang
Sarta balik nganteur kuring ka dina saré anu panjang
Kabéh éta kiwari teu bisa deui kurasakan
Alatan ayeuna ku laér ti anjeun
Mekipun sabenerna ku teu bisa
Tapi ku yakin kabéh éta baris lekasan
Ibu………..
Kuring sono kalayan senyummu
Kuring sono jeung kaasih nyaah anjeun
Kuring sono kalayan belai lembutmu
Kuring sono baris pelukmu
Ku hayang kau weruh éta
Ibu……….
Kau sok aya
Dina unggal hembusan nafasku
Dina unggal léngkah suku kuring
Dina unggal naon anu ku gapai
Alatan kau kitu hartosna dina hirup kuring

PUISI SUNDA ROMANTIS

Waktu asa teu deui sanggup némbalan
kiwari haté teu deui ngedalkeun
Sepi anu pageuh ngakeup
sarta ngan kosong anu kutatap
Waktu rasa jadi beku
hatipun ngarasa pilu
Hasrat anu terbelenggu
kuingin kabéh berlalu
Kuring teu sanggup…
Kuring teu sanggup…
Sarta kuring teu hayang kau laér…
Dengarlah nyaah,
sora haté kuring ngagero anjeun..
Rasakanlah nyaah,
di dieu kuring mendambamu..
Ulah ingkeun kuring sorangan sarta kesepian,
Ku hayang Kau mngerti rarasaan ieu,
Alatan,,,
Ku yakin kaulah bagian ti hirup kuring…

PUISI BAHASA SUNDA TENTANG GURU

Manéhna saurang guru
Manéhna henteu saukur méré élmu
tapi ogé harti pangalaman hirup
Hirup anu nyérélék pikeun cai
alatan Manéhna baris ngomong
‘Bangunlah lamun kau terjatuh’
Manéhna nyaéta saurang Ayah ogé Ibu
Menyirami diri anjeun
jeung kaasih nyaah
ambéh kau tumuwuh subur
alatan Manéhna ngomong
‘Cintailah sasama anjeun manusa kawas diri anjeun sorangan’
Manéhna nyaéta inohong badag
ti beribu-ribu inohong badag dunya
Mengharumkan ngaran bangsa
tanpa lencana
sarta Manéhna ngomong
‘Bikeun ngaran anjeun pikeun maranéhanana
anu aya di jero kemelaratan’

PUISI BAHASA SUNDA TENTANG ALAM

Sagara dumadakan ramai
deburan ombak terseret angin
ka tengah samudera éta
keur di biwir basisir
jelema waé menari-nari
Sagara ngondang sehamparan gunung samudera
datanglah ti penjuru sagala
nempo kami menari
nyanghareupan ahir sodorkan cai
sabot awak bermandi peluh
tapi ulah suguhkan seudati
sabab manéhna geus mati
Datang,
datanglah ti penjuru sagala
ramaikan sagara kami anu sepi
kalayan lagu anjeun anu sarat asih

 

Keindahan Alam (puisi)

Keindahan alam

Batapa indahnya alam in
Laut berombak-ombak
Awan berarak-arak
Udara segar bertiup-tiup

Aku berdiri di atas guning,
Berdiri di bawah langit
Untuk melihat keindahan alam,
Keindahan dunia

Aku mempertaruhkan nyawa,
bertahan diri di atas guning
Demi melihat keindahan alam
keindahan ciptaan Tuhan




TAG: franda the hits cara membuat clay tepung cara meracik rokok sisya sinopsis twinkle twinkle/bahasa indonesia background animasi islam power point upah minimum reginal 2012 mobil yang digunakan jaksa kim young jo city hunter cara bikin garis bilangan di word ukurannya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...